Ουκρανός αιχμάλωτος στρατιώτης: «Όλος ο πόλεμος είναι τα drones – Μιλάμε μόνο για drones στην Ουκρανία»
«Κανείς δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο»
Η κυριαρχία των drones στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία αλλάζει πλήρως τη φύση του πολέμου, σύμφωνα με όσα περιγράφει αιχμάλωτος Ουκρανός στρατιώτης σε μαρτυρία του.
Όπως αναφέρει, οι επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές βασίζονται πλέον σχεδόν αποκλειστικά στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία έχουν μετατραπεί σε βασικό εργαλείο επιτήρησης και επιθέσεων.
🇺🇦🇷🇺 “The whole war is drones. We only talk about drones in Ukraine.”
“Nobody wants this war, but the authorities do EVERYTHING so that you have no other choice.”
— captured Ukrainian soldier shares his feelings about the war with Russia https://t.co/4sFGo8wR85 pic.twitter.com/LhfiSLDViB
— Lord Bebo (@MyLordBebo) May 15, 2026
Ο ίδιος μίλησε και για την ψυχολογική πίεση που βιώνουν οι στρατιώτες, τονίζοντας πως «κανείς δεν θέλει αυτόν τον πόλεμο», ενώ υποστήριξε ότι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πως οδηγούνται αναγκαστικά στη σύγκρουση χωρίς να έχουν πραγματική επιλογή.