Οι Ρώσοι αναφέρουν την καταστροφή του εργοστασίου παραγωγής πυραυλικών συστημάτων Radionix που βρίσκεται στο Κίεβο.

Μετά το τέλος της μίας εκ των σφοδρότερων πυραυλικών επιθέσεων που έχει δει ποτέ η Ουκρανία, οι αρμόδιες Αρχές του Κιέβου έκαναν τον απολογισμό των σοβαρών ζημιών που έχουν υποστεί.

Μεταξύ αυτών είναι και το εργοστάσιο, όπου σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ, κατασκευάζονται οι πύραυλοι Flamingo, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε κρίσιμο όπλο των Ουκρανών το τελευταίο διάστημα.

Δείτε το βίντεο:

Τεράστια έκρηξη καταγράφηκε από τους πολίτες που περνούσαν με τα οχήματά τους από το σημείο.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το συγκεκριμένο εργοστάσιο παράγει και τους πυραύλους «Fire Point».

Σε ουκρανικά κανάλια ενημέρωσης στο Telegram επιβεβαιώνεται μεν η σοβαρή ζημιά που υπέστη το Radionix, ωστόσο γίνεται αναφορά μόνο στο κομμάτι εκείνου του χώρου, όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων των προαναφερθέντων πυραύλων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ