Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 12 νεκροί από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εξετάζει τις πληροφορίες
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.
Ανάμεσά τους φέρεται να βρίσκονται και παιδιά, στο πιο πρόσφατο επεισόδιο βίας που ταράζει μια αδύναμη εκεχειρία.
Αεροπορική επιδρομή έπληξε διαμέρισμα στην Πόλη της Γάζας σκοτώνοντας τρία παιδιά και δύο γυναίκες, σύμφωνα με ένα μέλος της οικογένειας και το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Άλλη αεροπορική επιδρομή έπληξε ένα αντίσκηνο στη Χαν Γιούνις, νοτιότερα, σύμφωνα με το WAFA.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εξετάζει τις πληροφορίες και δεν είπε αμέσως εάν έχει πραγματοποιήσει αεροπορικά πλήγματα στον θύλακα.
Ισραηλινά πυρά έχουν σκοτώσει περισσότερους από 500 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι, σύμφωνα με υγειονομικούς στη Γάζα, αφότου τέθηκε σε ισχύ, τον Οκτώβριο, εκεχειρία ανάμεσα στην παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών Χαμάς και το Ισραήλ με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ έπειτα από δύο χρόνια πολέμου.
Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν σκοτώσει τέσσερις Ισραηλινούς στρατιώτες αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Χθες, Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως οι δυνάμεις του ταυτοποίησαν οκτώ ενόπλους οι οποίοι έβγαιναν από σήραγγα στη Ράφα, στη νότια Γάζα. Τρεις από αυτούς σκοτώθηκαν και ένας τέταρτος, ο οποίος σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό ήταν σημαντικός διοικητής της Χαμάς στην περιοχή, συνελήφθη.