Ένας 23χρονος Βρετανός, ο Άιρτον Ρέντφιρν από το Νότιο Ντέβον, σκοτώθηκε στην περιοχή του Ντονέτσκ στην Ουκρανία, ενώ συμμετείχε σε μάχιμες επιχειρήσεις στο πλευρό μονάδας που υποστήριζε τον ουκρανικό Στρατό, σύμφωνα με επιβεβαίωση της μητέρας του.

Όπως μεταδίδει το BBC ο θάνατός του σημειώθηκε στις 9 Μαΐου, ωστόσο η οικογένειά του γνωστοποίησε τον θάνατό του λίγες ημέρες αργότερα, με τη μητέρα του να τον περιγράφει ως «γενναίο και δυνατό» και να εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για την απώλειά του.

Η ίδια ανέφερε ότι ζούσε με τον φόβο της τραγικής είδησης, φόβος που τελικά επιβεβαιώθηκε, ενώ μίλησε για τη συναισθηματική κατάρρευση της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου και του μικρότερου αδελφού του.

Δείτε φωτογραφίες του:

Παρά τον πόνο της αναφέρει το BBC, ευχαρίστησε όσους έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης και τιμής στη μνήμη του.

Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών (FCDO) επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια και τις ουκρανικές Αρχές, παρέχοντας υποστήριξη, ενώ υπενθύμισε ότι αποθαρρύνονται τα ταξίδια σε περιοχές της Ουκρανίας όπως το Ντονέτσκ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης.

Ο Ρέντφιρν είχε φοιτήσει σε σχολείο στο Churston Ferrers και είχε ενταχθεί στους Δόκιμους της Αεροπορίας Torquay από νεαρή ηλικία, πριν καταταγεί στη RAF στα 17 του χρόνια και αργότερα ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Εκπαιδευτικοί και γνωστοί του τον περιέγραψαν ως ιδιαίτερα ικανό και αγαπητό νέο.

Η οικογένεια αναφέρει επίσης ότι επρόκειτο να τιμηθεί με βραβείο ανδρείας, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ