Οι Τούρκοι ανησυχούν για το μέλλον της Αεροπορίας τους επειδή η Ελλάδα θα προμηθευτεί F-35 και αναζητούν τρόπους αντιμετώπισής τους στο μέλλον.

Μάλιστα ένας από τους αναλυτές τους εξέφρασε την ιδέα ότι αρκεί να βομβαρδίσει η ΤΗΚ, την αεροπορική βάση στην Λάρισα για να τα εξουδετερώσουν.

«Εμείς κάνουμε τη σύγκριση των F-35 με τα F-16 καθώς στην Ελλάδα θα παραχωρηθούν F-35 ενώ στην Τουρκία F-16.

Αναρωτιόμαστε ποιο είναι καλύτερο. Δηλαδή είναι καλύτερα να έχει κάποιος εκσυγχρονισμένο F-16 ή μήπως F-35; Ποιο είναι καλύτερο σε επίπεδο μάχης;», είπε ο παρουσιαστής του Haberturk, Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι.

Ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών της τουρκικής αεροπορίας, Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου απάντησε: «Κάνετε μια ερώτηση που η απάντηση πρέπει να έχει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες», με τον Ερσόι να επανέρχεται, λέγοντας: «Να σας ρωτήσω απλά όπως το λέγαμε κάποτε μικροί. Ποιο πλακώνει στο ξύλο το άλλο;».

Ο Τοκμάκογλου απάντησε: «Καλά τα λέτε, όμως ο πόλεμος δεν είναι τόσο απλό θέμα. Να σας εξηγήσω.

Ας υποθέσουμε πως οι Ελληνες παρέλαβαν τα F-35 και τα μετέφεραν στην βάση της Λάρισας. Κι εσείς πάτε και προκαλείτε πλήγμα στον διάδρομο απογείωσης της Λάρισας.

Ε τότε τι θα τα κάνει η Ελλάδα τα F-35; Τα F-35 είναι σαν ρομπότ.

Ουσιαστικά μπροστά σας δεν έχετε μόνο ένα αεροσκάφος αλλά ένα ρομπότ που έχει διασύνδεση με άλλα ρομπότ.

Δηλαδή όταν έρθετε αντιμέτωπο με το F-35 δεν έχετε απέναντι σας μόνο αυτό το αεροσκάφος αλλά όλα τα αεροσκάφη που επικοινωνούν και είναι διασυνδεδεμένα μεταξύ τους και τα F-35 και τα υπόλοιπα.

Δηλαδή στην πραγματικότητα απέναντι σας δεν έχετε μόνο ένα F-35 αλλά εκατοντάδες αεροσκάφη», κατέληξε ο Τοκμάκογλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ