Τουρκία: Αρθρογράφος της Μιλιέτ «βλέπει» αλλαγή των ελληνικών συνόρων μέχρι το 2040
Προκλητικό άρθρο την ημέρα της συνάντησης του Κ.Μητσοτάκη με τον Ρ.Τ.Ερντογάν
Αμέσως μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το δείπνο των αντιπροσωπειών Τουρκίας και Ελλάδας στην Άγκυρα ξεκίνησαν οι προκλητικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας.
Πιο συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος της τουρκικής Μιλιέτ Hakkı Öcal προκαλεί για την πορεία των σχέσεων Αθήνας-Άγκυρας.
Μπορεί η πρώτη αποτίμηση και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου να μιλούν για τάση εξομάλυνσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εντούτοις κάτι τέτοιο τίθεται εν αμφιβόλω όσο συνεχίζονται τέτοιες τοποθετήσεις σαν το άρθρο του Hakkı Öcal, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Καλώς ήρθες αγαπητέ γείτονα».
«Ο Μητσοτάκης, που έχασε τις τελευταίες εκλογές και έγινε ξανά πρωθυπουργός με τους βουλευτές που κέρδισε ανοιχτά με συνταγματική στήριξη στον δεύτερο γύρο, αυτή τη φορά φαίνεται να έχει καταλάβει τη σημασία της φιλίας με την Τουρκία», αναφέρει ο Τούρκος αρθρογράφος εννοώντας το bonus των εδρών στο δεύτερο γύρο των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στην χώρα μας.
«Ο Μητσοτάκης φάνηκε να κατανοεί την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα πριν από 5 μήνες και τα μηνύματα που παρείχε κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης και άρχισε να κάνει βήματα για να εκπληρώσει ό,τι ήταν απαραίτητο», πρόσθεσε αναφερόμενος και στη διευκόλυνση επίσκεψης των Τούρκων σε ελληνικά νησιά, αλλά το σημαντικότερο παραλήρημα έρχεται παρακάτω:
«Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που του αρέσει το διάβασμα. Αν δεν το έχει διαβάσει ακόμα, θα πρέπει να διαβάσει γιατί οι Αμερικανοί γεωπολιτικοί αναλυτές προβλέπουν ότι δεν θα υπάρχει ελληνική Ένωση εντός των σημερινών της συνόρων μέχρι το 2040».
Στηλιτεύει την οικονομική κατάσταση της χώρα μας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χρέος διπλάσιο από το ελληνικό εθνικό εισόδημα. Τα στοιχεία για τα ελληνικά οικονομικά είναι τόσο αρνητικά που το ΔΝΤ γράφει στην ιστοσελίδα του ότι δεν μπορεί να υπολογίσει πολλά στοιχεία για την Ελλάδα.
Το ελπιδοφόρο είναι ότι η Ελλάδα, που όλοι την καλούσαμε πριν από δύο χρόνια να μην πέσει σε μια νέα παγίδα της ΕΕ και των ΗΠΑ φαίνεται ότι πήρε πραγματικά τον δρόμο της σωτηρίας. Όπως είπε ο Ερντογάν πριν από πέντε μήνες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Λέμε «Καλώς όρισες» στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος φαίνεται να συμμερίζεται αυτήν την πεποίθηση».