Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι του 2020 οι στόλοι της Ελλάδας και της Τουρκίας βρέθηκαν τόσο κοντά στο Αιγαίο, που δεν ήταν απίθανο να γίνει ένα ατύχημα.

«Φτάσαμε στα κόκκινα της έντασης το καλοκαίρι του 2020 με τους δύο στόλους να έχουν αναπτυχθεί στο ανατολικό Αιγαίο. Σε μια τέτοια κατάσταση η πιθανότητα ατυχήματος είναι αυξημένη», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης ότι η ελληνική πλευρά είχε διαμηνύσει ότι, σε περίπτωση χτυπήματος από την τουρκική πλευρά, η χώρα μας θα χτυπήσει.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε ακόμη μια δύσκολη περίοδο για τις δυο χώρες. Αυτή ήταν τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2020, με τη διαχείριση της κρίσης του Έβρου. «Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση», είπε.

Μια δύσκολη περίοδος ήταν επίσης «όταν υπήρχε έξαρση ρητορικής από την τουρκική πλευρά, πέρυσι, τέτοια εποχή. Του είπα του Ακάρ “τι θα γίνει; Θα μαλώσουμε τώρα;”, συμπλήρωσε ο κ. Παναγιώτοπουλος και τόνισε πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα της επικοινωνίας ανά πάσα ώρα και στιγμή, ιδιαίτερα σε περιόδους έντασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ