Κατά την διάρκεια τελετής για την καθέλκυση των δύο νέων πλοίων επιτήρησης ανοιχτής θαλάσσης εγχώριας παραγωγής με τις ονομασίες Akhisar και Κοchisar, αντίστοιχα, ο υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ αναφέρθηκε στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας με το οποίο ενισχύεται το Ναυτικό της.

«Mε τις κορβέτες που ναυπηγούνται ταυτόχρονα σε δύο ναυπηγεία αλλά και την ταυτόχρονη ναυπήγηση αυτών των δυο πλοίων επιτήρησης ανοιχτής θαλάσσης είναι ένα πρωτοφανές γεγονός της ιστορίας της Τουρκίας αλλά και στην βιομηχανική ιστορία της χώρας μας.

Αυτά τα πλοία δείχνουν το επίπεδο που έχει φτάσει η εθνική μας αμυντική βιομηχανία» δήλωσε ο Γκιουλέρ.

«Με την ένταξη αυτών των πλοίων μας, το Ναυτικό μας θα αυξήσει την ισχύ και την ικανότητα του στη «Γαλάζια Πατρίδα» και θα ενισχύσει τη θέση του ανάμεσα στους ισχυρούς στόλους του κόσμου».

Παράλληλα στην ίδια τελετή παραδόθηκε το πλοίο PNS BABUR, το πρώτο από τα τέσσερα που κατασκευάστηκαν για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Πακιστάν.

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε επίσης ότι η ταυτόχρονη κατασκευή τεσσάρων κορβετών και δύο περιπολικών πλοίων ανοικτής θαλάσσης στην Κωνσταντινούπολη και στα Ναυπηγεία Καράτσι στο πλαίσιο του Πακιστανικού Έργου MİLGEM ήταν η πρώτη στην ιστορία της Δημοκρατίας και της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Ο ίδιος δήλωσε πως αισθάνεται «δικαιολογημένη υπερηφάνεια και ενθουσιασμό για αυτή την επιτυχία».

Κατά τ’άλλα στην Αθήνα βλέπουν εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και… επαναπροσέγγιση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ