Επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Εκεί θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας, Hakan Fidan.

Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, καθώς και για περιφερειακές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένονται να γίνουν συζητήσεις για την προετοιμασία του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα προγραμματίζεται για το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη και έχει να γίνει από το 2016.

Η διεξαγωγή του Συμβουλίου είχε ανακοινωθεί μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν επιχειρήσει να ανοίξουν νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες είχαν αναθέσει στους δύο υπουργούς Εξωτερικών, την επιστασία του ελληνοτουρκικού διαλόγου, που στο επίκεντρο αφορά τη βασική διμερή διαφορά, που είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ.

Παράλληλα, στο τραπέζι της συνάντησης αναμένεται να τεθεί και το μεταναστευτικό, λόγω της αύξησης των ροών από τα μέσα Ιουλίου, παρότι τον πρώτο μήνα της θητείας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, είχαν σχεδόν μηδενιστεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ