Οι Τούρκοι, στοχοποιούν ακόμα και τον πατέρα του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, του συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του τουρκικού ΜΜΕ, «εχθρός των Τούρκων αποδείχθηκε ο πατέρας του Έλληνα πιλότου, που έχασε τη ζωή του από τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4 στο Ιόνιο. Χρησιμοποιώντας σκανδαλώδεις εκφράσεις, ο πατέρας είπε ότι αν σκοτωνόταν ο γιος του σε μια αναχαίτιση ενός Τούρκου θα απάλυνε τον πόνο του».

Το μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-4E Phantom ΙΙ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη στο Ιόνιο Πέλαγος στις 30 Ιανουαρίου και στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του ο συγκυβερνήτης υποσμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας, 29 ετών.

«Καθώς η Ελλάδα θρηνεί τον θάνατο δύο πιλότων μαχητικών, τα λόγια του πατέρα του Μιχαήλ Τουρούτσικα προκάλεσαν φρίκη. Εχθρός των Τούρκων αποδείχθηκε ο πατέρας του Τουρούτσικα που δήλωσε ότι θα ζούσε με τον πόνο για τον γιο του για όλη του τη ζωή. Μιλώντας στα ελληνικά ΜΜΕ ο πατέρας έκανε σκανδαλώδεις δηλώσεις», προστίθεται στο υβριστικό τουρκικό δημοσίευμα.

«Δηλώνοντας ότι ο γιος του ανησυχούσε πολύ όταν πήγαινε σε νυχτερινές πτήσεις, ο πατέρας σημείωσε ότι ο γιος του του είπε «χρειάζομαι χρόνο για να πετάξω το Rafale», αναφέρει το τουρκικό ΜΜΕ, παραποιώντας εμφανώς τα γεγονότα για τη δημιουργία εντυπώσεων.

«Ο πατέρας Τουρούτσικας, ο οποίος είπε ότι ο γιος του δεν θα επιστρέψει, είπε: “Αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει να μάθω την αιτία του ατυχήματος. Μια πιθανότητα είναι ότι το αεροπλάνο υπέστη ζημιά, έτσι δεν είναι; Μου έλεγε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με αυτά τα αεροπλάνα και το ήξερε. Δεν έκαναν έλεγχο οι ίδιοι οι πιλότοι πριν πετάξουν; Με πονάει που δεν μπορούσε να το πάρει στα χέρια του», γράφει το τουρκικό δημοσίευμα επικαλούμενο τις δηλώσεις του πατέρα και συνεχίζει:

«Οι μετέπειτα δηλώσεις του Έλληνα πατέρα, που πονούσε πολύ από την απώλεια του γιου του, τον έκαναν να τα παρατήσει. Εκφράζοντας την τουρκική του εχθρότητα, ο πατέρας είπε: “Να πω ότι πέταξε μόνος του στο Αιγαίο και σκοτώθηκε; Πήγε να αναχαιτίσει έναν Τούρκο και σκοτώθηκε; Νομίζω ότι ο πόνος μου θα ήταν λιγότερος”», καταλήγει το προπαγανδιστικό δημοσίευμα των “γειτόνων”.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ