Νέα προκλητική ανακοίνωση μέσα σε τρεις ημέρες εξέδωσε το πρωί της Τρίτης το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με την οποία ελληνικά αεροσκάφη, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου «παρεμπόδισαν» τουρκικά, που συμμετείχαν σε άσκηση σε εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:

«Ελληνικά αεροσκάφη παραμπόδισαν ξανά πτήση του ΝΑΤΟ! Τα μαχητικά και υποστηρικτικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) που διηύθυνε το ΝΑΤΟ εκτέλεσαν την κοινή εκπαιδευτική αποστολή NEXUS ACE, για την οποία είχαν ενημερωθεί όλοι οι σύμμαχοι στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Την αποστολή NEXUS ACE του ΝΑΤΟ επιχείρησαν να παρενοχλήσουν ελληνικά αεροσκάφη, ωστόσο η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με τις απαντήσεις που έδωσαν τα αεροσκάφη της Αεροπορίας μας».

Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις μέρες και συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου η Τουρκία έκανε ξανά λόγο για παρενόχληση από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της άσκησης  Nexus Ace στο Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε μήνα η εθνική τουρκική άσκηση Nexus Ace βαφτίζεται ως Νατοϊκή, επειδή πετά εντός του τουρκικού FIR Νατοϊκό ιπτάμενο ραντάρ. Ωστόσο η τουρκική άσκηση Nexus Ace, επισημαίνουν πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, είναι μια τουρκική κι όχι «Νατοϊκή» άσκηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ