Προκλητικό δημοσίευμα της Hurriyet: «Σκανδαλώδεις δηλώσεις από Μητσοτάκη για την Τουρκία»

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεπέρασε τα όρια»

Με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεπέρασε τα όρια. Σκανδαλώδεις δηλώσεις από Μητσοτάκη για την Τουρκία», η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, επιτίθεται κατά του προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης, λόγω των τελευταίων δηλώσεών του στο London School of Economics.

«Η Τουρκία είναι για άλλη μια φορά στην ατζέντα της γειτονικής Ελλάδας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες στοχοποιεί συνεχώς με σκανδαλώδεις δηλώσεις του την Τουρκία, έβαλε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο την Άγκυρα» σημειώνει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα παρουσιάζει την απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν, για το κατά πόσο η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «συμβαδίζουν» με τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Είναι πολύ ξεκάθαρο σε μένα ότι η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο της Ελλάδας, με την Τουρκία έχει γίνει πολύ πιο σύνθετη τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία προωθεί μια ατζέντα αναθεωρητισμού και προβάλλει παλαιού τύπου αυτοκρατορικές φιλοδοξίες που δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας» τόνισε.

Η Hurriyet επισημαίνει πως η ένταση με την Ελλάδα «χτύπησε» κόκκινο, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό κογκρέσο, τον περασμένο Μάϊο, για μη έγκριση πώλησης αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV