Την ίδια στιγμή που μιλά για αμφισβήτηση κυριαρχίας στα νησιά του Αν.Αιγαίου και έχει υπ’ατμόν τα ερευνητικά για γεωτρήσεις η Τουρκία ετοιμάζει παράλληλα και τις ένοπλες δυνάμεις της και ειδικότερα ξεκινά ασκήσεις με αλεξιπτωτιστές στον κόλπο της Σμύρνης με σενάριο την κατάληψη βραχονησίδας, στέλνοντας μήνυμα των προθέσεων τους στην Ελλάδα.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν άσκηση αλεξιπτωτιστών σε βραχονησίδα στο Αιγαίο στον κόλπο της Σμύρνης με υποστήριξη παράλληλα από UCAV αλλά και επιθετικά ελικόπτερα μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του υπόσχεται στον τουρκικό λαό φυσικό αέριο κάνοντας επίδειξη ισχύος με τα γεωτρητικά και σεισμογραφικά του σκάφη:

«Έχουμε άλλα πλοία γεωτρήσεων εκεί στη Μαύρη Θάλασσα; Πηγαίνουμε σε βάθος 12 χιλιάδων μέτρων με τα δικά μας γεωτρητικά πλοία και τρυπάμε εκεί. Έχουμε επίσης 2 πλοία σεισμικής έρευνας στην Τουρκία. Μαζί με όλα αυτά, ελπίζω να καταλαβαίνετε που θα πάει η Τουρκία από τη στιγμή που θα εξάγουμε το φυσικό μας αέριο», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ