Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λίγες ώρες μετά «χλιαρές» δηλώσεις Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για τις προκλήσεις της Τουρκίας, προχώρησε σε νέες πολεμικές δηλώσεις στις οποίες προτρέπει τους Έλληνες να μάθουν να κολυμπούν γιατί θα το χρειαστούν και θα τους είναι χρήσιμο.

Είπε μάλιστα ότι είναι «δικαίωμα αυτοάμυνας της Τουρκίας» η απόβαση στα ελληνικά νησιά γιατί αυτά είναι «στρατιωτικοποιημένα».

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ βρήκε «χώρο» από τις «ασθενικές» δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Τόσο ασθενικές που μάλλον κανείς από αυτούς που τις άκουσε δεν θα τις θυμάται πλέον…

«Στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών. Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους», είπε ο Ακάρ σε συνέντευξή του στην Hurryiet που αποτελεί και το κεντρικό θέμα της τουρκικής εφημερίδας σήμερα.

Ο Χουλουσί Ακάρ, σχολίασε δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Παναγιωτόπουλου από το Καστελόριζο, λέγοντας πως «βλέποντας την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν να κολυμπούν θα τους φανεί χρήσιμο».

Ακόμη ο Ακάρ αναφέρει στη Hurryiet πως «ενώ τους καλούμε επίμονα να διαπραγματευτούν για τη λύση των προβλημάτων, αποφεύγουν επίμονα τον διάλογο. Και οι δύο το κάνουν και λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι αυτή που αποφεύγει τον διάλογο. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία σε τρίτα μέρη όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, και οι Ηνωμένες Πολιτείες για τα προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας.Προσπαθούν να το κάνουν πρόβλημα ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ ή Τουρκίας-ΗΠΑ.

Οι ίδιοι κάνουν μια μάταιη προσπάθεια να οπλιστούν με μια ψευδή αντίληψη της απειλής. Είναι αυτοί που έχουν κάνει περισσότερες από χίλιες παραβιάσεις και παρενοχλήσεις από την 1η Ιανουαρίου. Το κάνουν αυτό και μετά μας χαρακτηρίζουν επεκτατικούς και επιθετικούς. Το χέρι είναι ελεήμων! Είτε δεν έχουν καθρέφτη στο σπίτι τους είτε φοβούνται να κοιτάξουν. Αν κοιτάξουν, θα δουν τα αληθινά τους πρόσωπα, ίσως και να ντραπούν».

Δυστυχώς όσο συνεχίζει η ελληνική πλευρά να δίνει «χλιαρές» απαντήσεις και να μην διεθνοποιεί τις παρανομίες της Τουρκίας και τις παραβιάσεις της Συνθήκης της Λοζάνης τόσο οι Τούρκοι θα αυξάνουν και θα κλιμακώνουν τις προκλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ