Νέα τουρκική πτήση  UAV καταγράφηκε πάνω από το νησί Καλόγεροι, τη στιγμή που η Άγκυρα συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, στις 15:39 τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV πραγματοποίησε υπέρπτηση στα 19.000 πόδια πάνω από το νησί Καλόγεροι.

Με ευθείες βολές κατά της Αθήνας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε, νωρίτερα, τα εξής:

«Δεν μπορείς να  στρατιωτικοποιείς αυτά τα νησιά, αδελφέ. Όταν τα στρατιωτικοποιείς, παραβιάζεις τη συμφωνία που δόθηκε υπό αυτόν τον όρο. Μιλήστε μου στη γλώσσα του νόμου. Μην πας και συκοφαντείς δεξιά και αριστερά, μην λες ψέματα, μην γίνεσαι εργαλείο των άλλων».

Προειδοποίησε, δε, ότι θα συνεχίσει τις εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο.  «Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τις σεισμογραφικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι καθήκον και δικαίωμά μας» είπε συγκεκριμένα, σε εμπρηστικό τόνο.

«Η Τουρκία πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων ενώ προστατεύει ταυτόχρονα τα δικά της συμφέροντα. Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην υφαλοκρηπίδα μας και στο Αιγαίο.

Αφού καθορίσαμε τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας, δεν έχουμε επιτρέψει σε κανένα πλοίο να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας.

Η ‘ελληνική Κύπρος’ και η Ελλάδα θέλησαν να φέρουν τα πλοία τους ή τα πλοία άλλων χωρών στην υφαλοκρηπίδα μας 9 φορές τον τελευταίο 1 χρόνο, δεν τους το επιτρέψαμε. Προστατεύουμε αυτά τα μέρη», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ