Συνεχίζει η Τουρκία την επιθετική της έξαρση κατά της Ελλάδας αυτή τη φορά κατηγορώντας τη χώρα μας για παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου.

Επιχειρώντας να εμφανίσει το άσπρο – μαύρο, το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας διαρρέει πως εκείνος που κάνει παραβιάσεις και παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι η Ελλάδα!

Συγκεκριμένα -σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Yeni Safak – πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε σε έναν χρόνο συνολικά 1.616 παραβιάσεις και παρενοχλήσεις κατά του τουρκικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, ενώ από την αρχή του έτους και στο οκτάμηνο μέχρι τον Αύγουστο ο αριθμός έφτασε τις 1.123.

Κατά τις ίδιες πηγές τα τουρκικά αεροσκάφη «παρενοχλήθηκαν» με εγκλωβισμό ραντάρ για 3.372 δευτερόλεπτα σε 14 διαφορετικά περιστατικά.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναμά ακόμη τα περί ελληνικής παρενόχλησης του τουρκικού αεροπλάνου θαλάσσιας περιπολίας που εκτελούσε την αποστολή «NATO Sea Guard Operation» στα νότια της Ρόδου την 1η Σεπτεμβρίου.

Η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζεται με την γνωστή «καραμέλα» ότι «παρά τις εκκλήσεις της Τουρκίας για επίλυση των προβλημάτων στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και της συμμαχίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί κλιμάκωση, επιθετικές ενέργειες και ρητορική και την παράνομη στάση της.»

Η Ελλάδα, συνεχίζει η Yeni Safak «επικαλούμενη τις πηγές της Άγκυρας, εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για στρατιωτικές ασκήσεις χωρίς να λάβει υπόψη την περίοδο μορατόριουμ (15 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου) και τις εθνικές και θρησκευτικές ημέρες που ορίζονται στο ελληνοτουρκικό μνημόνιο κατανόησης της Αθήνας του 1988, συνεχίζοντας να αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο.

Ειδικά στο πλαίσιο των αυξανόμενων παραβιάσεων και παρενοχλήσεων τους τελευταίους μήνες, η Ελλάδα παρενόχλησε τα F-16 σε πτήσεις υπηρεσίας στα νότια της Ρόδου, δυτικά της Λέσβου και νότια της Χίου, «κλειδώνοντάς» τα για συνολικά 1330 δευτερόλεπτα»

Στις 18 Αυγούστου, πάντα κατά τις πηγές του τουρκικού υπουργείο άμυνας, η Ελλάδα συνέχισε τις δραστηριότητές της σε αντίθεση με τις σχέσεις καλής γειτονίας και «εγκλώβισε» για 180 δευτερόλεπτα δύο αεροσκάφη F-16 στα νοτιοδυτικά της Χίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ