Κλιμάκωση με Τουρκία η… τελευταία ελπίδα της κυβέρνησης για να αλλάξει την ατζέντα

Με αφορμή τις έρευνες του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

Αντίθετα με την γενική αντίληψη ότι ο περιορισμός των ερευνών του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» στην τουρκική ΑΟΖ είναι θετική, μόνο καλά όμως νέας δεν είναι για την κυβέρνηση.

Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, τις φωτιές σε Πάρνηθα και Δαδιά και την απελευθέρωση Λιγνάδη το πολιτικό κλίμα είναι βαρύ για την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη παρά το ότι διανύουμε τον μήνα Αύγουστο και μέρος των εξελίξεων κάποτε “καίγονταν” αλλά τώρα αυτές καίνε την κυβέρνηση.

Το pronews.gr γνωρίζει άριστα ότι στο Μαξίμου ή καλύτερα σε ότι έχει μείνει στο Μαξίμου, το οποίο πλέον είναι ένα ακραιφνές ΠΑΣΟΚ μετά την αναγκαστική “παραίτηση” του τελευταίου γνήσιου νεοδημοκράτη Γρηγόρη Δημητριάδη, ήλπιζε ότι θα υπάρξει ένταση με την Τουρκία η οποία θα επαναλάμβανε τον Μάρτιο του 2020:

Ένα μεγάλο γεγονός που θα κάλυπτε με προπέτασμα καπνού τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα και έχουν πιέσει την κυβέρνηση στα όρια του 20%, δηλαδή μια κρίση με την Τουρκία ανάλογη με αυτή που συνέβη την 1η Μαρτίου του 202ο και έσβησε επικοινωνιακά την εξέγερση των τριών νησιών του Φεβρουαρίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος) κατά της κυβερνητικής πολιτικής στις μεταναστευτικές ροές.

Ατυχώς για την κυβέρνηση και ευτυχώς για την Ελλάδα τέτοια πρόκληση δεν έχουμε και το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» περιορίζεται στην τουρκική ΑΟΖ χωρίς αυτό να σημαίνει μελλοντικά ότι δεν θα μπει σε ελληνική υφαλοκρηπίδα ή κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτό που ελπίζει η κυβέρνηση δεν έγινε και διαρροές δήθεν συναγερμών και επιφυλακής μάλλον είναι “κάτι να λέγαμε” καθώς στην άλλη πλευρά του Αιγαίου δεν φαίνεται διάθεση κλιμάκωσης στην παρούσα συγκυρία.

Έγκυροι στρατιωτικοί παρατηρητές πάντως σημειώνουν ότι πριν την παρέλευση δύο ή τριών ετών και την έναρξη παραλαβής των αναβαθμισμένων F-16 σε επίπεδο Viper και κυρίως της ενσωμάτωσης των AGM-84 Harpoon Block 2 οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα έχουν πλησιάσει καν το επίπεδο ετοιμότητας του 2009 από άποψης ετοιμότητας όταν είχαμε μια πλήρη μοίρα με 20 Mirage-2000EGM/BGM με ικανότητα βολής μέχρι και 40 πυραύλων AIM-39 EXOCET.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV