Τουρκική ΝΟΤΑΜ μεταξύ Σκύρου και Ψαρών: Αποκλείει τα νησιά του ανατ. Αιγαίου από επιβατικές πτήσεις!

Δοκιμή ATMACA απέναντι από τα νησιά - Η τουρκική ΝΟΤΑΜ επικαλύπτει πεδίο βολής των ΕΔ!

Η Τουρκία, εξέδωσε αεροπορική οδηγία (NOTAM) με την οποία «κόβει» το Αιγαίο στα δύο όλο το καλοκαίρι μέχρι  και τις 31 Αυγούστου πραγματοποιώντας αεροπορικές ασκήσεις.

Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων παρεμποδίζεται τόσο  η ομαλή ροή των επιβατικών πτήσεων στην περιοχή, όσο και ασκήσεις των ίδιων των  ΕΔ αφού η περιοχή συμπίπτει με πεδίο βολής τους

Η Τουρκία συνεχίζοντας και επί του πεδίου την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, προχώρησε στην παράνομη δέσμευση περιοχής ανάμεσα σε Σκύρο και Ψαρά για ασκήσεις της Αεροπορίας και του Ναυτικού της από την Δευτέρα έως και τις 31 Αυγούστου.

Η Ελλάδα απάντησε πως η δέσμευση είναι άκυρη, καθώς η Τουρκία δεν έχει καμιά δικαιοδοσία εντός του FIR Αθηνών, ενώ τόνισε πως η δέσμευση περιοχών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα παρεμποδίζει επιβατικές πτήσεις.

Μέρος της περιοχής που ήθελαν οι Τούρκοι επικαλύπτει και   πεδίο βολής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία προχώρησε σε επίδειξη ισχύος πραγματοποιώντας δοκιμή επάκτιας συστοιχίας αντιπλοϊκών πυραύλων ATMACA. Πυραύλων που αναπτύχθηκαν εγχώρια με προφανή στόχο τον ελληνικό Στόλο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV