Τ.Γιαϊτζί: «Μπορούμε να γονατίσουμε την Ελλάδα χωρίς πόλεμο – Θα αποκλείσουμε Σάμο, Λέσβο»

«Οι ίδιοι οι κάτοικοι θα εξεγερθούν κατά της Ελλάδας»

O δημιουργός του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζιχάτ Γιαϊτζί μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό Haberturk είπε ότι η Τουρκία μπορεί να γονατίσει την Ελλάδα χωρίς πόλεμο αρκεί να απομονώσει μεγάλα νησιά στο Αιγαίο και εν συνεχεία οι κάτοικοι θα εξεγερθούν κατά της Ελλάδας!

«Εμείς μπορούμε να γονατίσουμε την Ελλάδα χωρίς να πολεμήσουμε Χωρίς να πολεμήσουμε. Το έβαλα μόνο ως παράδειγμα (εννοεί τον χάρτη που παρουσιάζεται στην οθόνη). Σε Μυτιλήνη, Σάμο και Καστελόριζο, χωρίς να αποβιβάσουμε καθόλου στρατό και χωρίς καθόλου να ρίξουμε πυρά. Μόνο να τα απομονώσουμε και να τα αποκλείσουμε και σε μια εβδομάδα ο κόσμος εκεί θα εξεγερθεί κατά της Ελλάδας» όπως μετέφρασαν τα Τουρκικά Νέα.

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί μπορεί να ακούγεται σαν «γραφικός» αλλά θεσμικά είναι μαζί με τον Ερντογάν Καρακούς εκ των στενότερων ειδικών συμβούλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» με το οποίο η Τουρκία επιχειρεί να υφαρπάξει ελληνική υφαλοκρηπίδα και κυπριακή ΑΟΖ.

Μία «Γαλάζια Πατρίδα» την οποία η Τουρκία έχει επισήμως θεσμοθετήσει με το περιβόητο τούρκολιβυκό μνημόνιο. Ένα μνημόνιο το οποίο έχει αναρτήσει επισήμως ο ίδιος ΟΗΕ, γιατί κάποιοι στην Αθήνα δεν σκέφτηκαν ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν σε ένσταση…

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV