41 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και 2 εμπλοκές τουρκικών και ελληνικών μαχητικών

Οι 5 παραβιάσεις έγιναν από τουρκικά drones και οι υπόλοιπες 36 από μαχητικά αεροσκάφη

Σε 41 παραβιάσεις του εναέριου χώρου προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία. Σε δύο περιπτώσεις η παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών αεροσκαφών εξελίχθηκε σε εμπλοκή με ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Συνολικά, πάνω από το Αιγαίο, πέταξαν σήμερα οκτώ τουρκικά μαχητικά (έξι F-16 και δύο F-4), δύο μη επανδρωμένα UAV, και ένα κατασκοπευτικό CN 235.

Οι 5 παραβιάσεις έγιναν από τα τουρκικά drones και οι υπόλοιπες 36 από τα μαχητικά αεροσκάφη.

Οι 4 εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν υπερπτήσεις. Συγκεκριμένα, δύο ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16 και F-4 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στις 12:03 πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι και στις 12:04 πάνω από το Μακρονήσι στα 20.000 πόδια.

Όπως αναφέρθηκε από το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν επίσης σε οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο Fir Αθηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV