Ν.Παναγιωτόπουλος εκκινεί τις διαδικασίες απόκτησης των F-35 που είχαν εκκινηθεί από το… 2017!

Νέες «αερολογίες» από την κυβέρνηση

Άμεσα ξεκινάει η διαδικασία απόκτησης των μαχητικών F35 όπως αναφέρει σε επίσημη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος αλλά φαίνεται κάπου να ξεχνά ότι οι διαδικασίες απόκτησης των F-35 από την ΠΑ έχουν ξεκινήσει το 2017 όταν επί ΥΕΘΑ Π.Καμμένου είχε γίνει αίτηση P&A για προμήθεια δύο μοιρών (36-40 μαχητικά) με αρχική προμήθεια για μία μοίρα για 20 F-35.

Όπως και τότε έτσι και τώρα ουσιαστικά οι Αμερικανοί δίνουν την ίδια απάντηση. “Οι γραμμές παραγωγής είναι κλειστές και οποιαδήποτε παραγγελία θα ξεκινήσει να υλοποιείται το 2026 για παραδόσεις μαχητικών από το 2028-29”.

Όπως τόνισε, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2022, με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Στη συνάντηση μάλιστα, συμμετείχε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Αθήνα κ. Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης υπογράμμισε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.

Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και την διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV