Άγκυρα: «Η Θράκη είναι τουρκικό έδαφος και εκεί ζουν οι αδερφοί μας οι Τούρκοι»

Χ.Ακάρ: «Θα παλέψουμε για τα δικαιώματα και την ελευθερία των Τούρκων της Θράκης»

Τα τουρκικά ΜΜΕ απροκάλυπτα αποκαλούν την ελληνική δυτική Θράκη «τουρκικό έδαφος» και ότι εκεί ζουν «τα αδέρφια τους» οι Τούρκοι.

Ο παρουσιαστής στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TGRT αναφέρει:

«Στη δυτική Θράκη, που ήταν δικό μας έδαφος και πρέπει να το λέμε αυτό, εκεί τώρα ζούνε οι αδερφοί μου Τούρκοι» ακούγεται να λέει ο Τούρκος παρουσιαστής, όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr.

«Μάλιστα, ποιος θα μας το έλεγε πως στην Αλεξανδρούπολη θα στηνόταν μια τεράστια αμερικανική βάση, με την οποία θα γινόταν αισθητή η αμερικανική πίεση για τη μεν Ρωσία από κάτω και για την Τουρκία από εδώ» σημειώνει.

«Θα κυριαρχήσουν στα Βαλκάνια»

«Μάλιστα, στην Αλεξανδρούπολη έρχονται εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα, εκατοντάδες ελικόπτερα και χιλιάδες στρατιώτες. Διότι στήνει βάση η Αμερική. Θα κυριαρχήσουν στα Βαλκάνια» συνεχίζει ο παρουσιαστής.

Και διερωτάται: «Ο πρίγκηπας Σαλμάν όμως μπορεί να υποσχέθηκε πως θα φέρει επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη; Τσίμπησα αυτήν τη φράση από τη συνέντευξη Τύπου του Δένδια και του σαουδάραβα υπουργού».

Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι τυχαίες καθώς χτες στις εγκαταστάσεις της Προεδρίας στην Άγκυρα, έγινε εκδήλωση για τον άνθρωπο της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη τον Αχμέτ Σαδίκ.

Η ελεγχόμενη από την κυβέρνηση Ερντογάν τουρκική τηλεόραση πάντα αναφέρει τις θέσεις και τις απόψεις της κεντρικής τουρκικής πολιτικής σκηνής.

Παραβρέθηκε ο υπουργός Αμύνης Χουλουσί Ακάρ που κάθησε δίπλα στον Λεβέντ Αχμέτ-υιό του συγχωρεμένου και στην ομιλία του αναφερόμενος στον Σαδίκ , είπε τα εξής :

«Αποτελεί χρέος όλων μας να στηρίξουμε και να μεταδώσουμε στις επόμενες γενεές την κληρονομιά του Δρ. Αχμέτ Σαδίκ του οποίου η ζωή το θάρρος, η αγωνιστικότητα και η θυσία, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την τουρκική νεολαία στη δυτική Θράκη και την Τουρκία.

Πιστεύω πως μετά από τον Αχμέτ Σαδίκ, με τον αγώνα των δικών σας των δικών μας και όλων των νέων Αχμέτ Σαδίκ, ο δίκαιος αγώνας των Τούρκων της δυτικής Θράκης, θα φτάσεις στο σημείο που του αξίζει.

Η Τουρκία στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα συνεχίσει με ισχυρό τρόπο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Τούρκων της δυτικής Θράκης και να είναι ενάντια στις πολιτικές απόρριψης της ταυτότητάς τους. Κανείς να μην αμφιβάλλει για αυτό.»

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV