Σύλληψη Ελλήνων στον Έβρο: Οι Τούρκοι είχαν συλλάβει και τον πατέρα της κοπέλας το 2015!

Τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται εκτενώς με την σύλληψη του ζεύγους Ελλήνων στην Αδριανούπολη.

Όπως υποστηρίζουν, ο 41χρονος αστυνομικός «πήγε με το αυτοκίνητο του στην Αδριανόπουλη με την κοπέλα του για τουρισμό και συνελήφθη από τη χωροφυλακή με την αιτιολογία, ότι εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη με το GPS του ανοιχτό».

«Ταξιδεύοντας με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μπήκε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Doyran», απέναντι από την Παλαιά Σαγήνη, στην τουρκική πλευρά του Έβρου. «Ο (…) και η κοπέλα του, που συνελήφθησαν από την τουρκική χωροφυλακή, οδηγήθηκαν στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάν.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία του Κεσάν, ερευνήθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του Έλληνα αστυνομικού και της κοπέλας. Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη», μεταδίδουν τουρκικά μέσα.

Ο αστυνομικός και η γυναίκα που βρισκόταν μαζί του, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, συνελήφθησαν κοντά στο χωριό Doyran της Αδριανούπολης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Μπήκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή».

Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρει η τουρκική Haberler, η οποία αναφέρει πως ο αστυνομικός μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Παράλληλα, αναφέρουν πως κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και τα προσωπικά αντικείμενα και των δυο συλληφθέντων, τη στιγμή που οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο πατέρας της Αθηνάς, Δημήτρης Τζιάκας, είχε – προ εξαετίας – συλληφθεί και κατηγορηθεί από τις τουρκικές αρχές ότι δήθεν είχε εισέλθει παράνομα σε τουρκικά ύδατα με την ιδιότητα του ψαρά. Το περιστατικό συνέβη, συγκεκριμένα, στις 14 Μαΐου του 2015, σε τουρκικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή των εκβολών του Δέλτα του Έβρου. Στη δίκη που ακολούθησε ο κ.Τζιάκας αθωώθηκε, όπως και άλλοι δύο που επέβαιναν μαζί του στο αλιευτικό σκάφος.

Οι τρεις Έλληνες αλιείς είχαν παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, δεν προέκυψε, όμως, κατά την τελική νομική κρίση παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ύστερα, δε, από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελληνική Λιμενική Αρχή της Αλεξανδρούπολης και τις τουρκικές διωκτικές αρχές, κυβερνήτης και πλήρωμα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κύρωση. Επέστρεψαν σώοι και αβλαβείς στην Αλεξανδρούπολη.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV