Τουρκικά ΜΜΕ: «Κάνουμε εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου»

Τα τουρκικά ΜΜΕ παραδέχονται τις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά.

«Η Τουρκία έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση της Αθήνας, η οποία επιδιώκει να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια, με την εκπαιδευτική πτήση που πραγματοποίησε με πολεμικά αεροσκάφη πάνω από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου».

«Η κίνηση έδειξε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για την προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας».

«Οι πτήσεις που πραγματοποίησε η Αεροπορία θεωρούνται προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία το τελευταίο διάστημα στηρίζεται σε ΗΠΑ και Γαλλία, ότι «κάνει λάθος».

«Παρά το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, όπως κατοχυρώνεται στη Λωζάνη, η παραβίαση ο εξοπλισμός των νησιών με βαρέα όπλα από την Αθήνα, θεωρείται ένδειξη εχθρικής στάσης απέναντι στην Τουρκία».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV