Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τουρκική» την ελληνική υφαλοκρηπίδα!

«Υπογράψαμε συμφωνία με την τΔΒΚ το 2011 και μας ανήκει»!

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε τους χάρτες ερευνών του Oruc Reis χαρακτηρίζοντας «τουρκική υφαλοκρηπίδα» την 100% ελληνική υφαλοκρηοίδα, σε μία πρόκληση που ακόμα δεν έχει απαντηθεί από ελληνικής πλευράς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε συμπεριλαμβάνει χάρτες με τις περιοχές της «υφαλοκρηπίδας» όπου θα γίνουν οι έρευνες του Oruc Reis.

«Οι περιοχές στις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές απαιτήσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας  της οποίας τα σύνορα κοινοποιήθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020 και καθορίστηκε και από τη Συμφωνία Υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την ‘’τΔΒΚ’’ το 2011, αναφέρει.

Συνεχίζει αναφέροντας την έκδοση σχετικής Navtex, ενώ επισημαίνει ότι «η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων μας στην γαλάζια πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως συνέβη μέχρι τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι, η Άγκυρα έχει εκδώσει NAVTEX από τον υδρογραφικό σεισμό της Αττάλειας για έρευνες του σεισμογραφικού σκάφους σε θαλάσσιες περιοχές βόρεια της Κύπρου.

Σύμφωνα με τη Ναυτική Οδηγία που εξέδωσε το Oruc Reis, μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν, Αταμάν και Τζενγκίζ Χαν, θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες έως και τις 21 Δεκεμβρίου.

Ολόκληρη η θρασύτατη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:

«Στο πλαίσιο της συλλογής σεισμικών δεδομένων για λογαριασμό της εταιρείας Τουρκικών Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) και των δραστηριοτήτων γεώτρησης, οι ερευνητικές και γεωτρητικές δραστηριότητες από τα σκάφη Oruc Reis στη Μεσόγειο και το Barbaros Hayrettin Paşa στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και από τα γεωτρύπανα Fatix και Kanuni και το πλοίο Denar-2 συνεχίζονται υπό τη συνοδεία και τον έλεγχο των δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας μας.

Οι περιοχές για τις τρέχουσες δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης καθορίζονται σύμφωνα με τις επιστημονικές, τεχνικές προϋποθέσεις και ανάγκες, σύμφωνα με την υφαλοκρηπίδα μας, όπως αυτή καθορίζεται στη Συμφωνία Καθορισμού Υφαλοκρηπίδας που υπογράψαμε με την ΤΔΒΚ το 2011, και τα όρια της οποίας κοινοποιήθηκαν στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020.

Σε αυτό το πλαίσιο, καθορίζεται κι η περιοχή για τις έρευνες του Oruc Reis στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Μερσίνας με την έκδοση της Navtex.

Όταν εξετάσει κανείς το πεδίο εφαρμογής της Navtex, είναι σαφές ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν είναι εντελώς αναληθείς. Σε μια τέτοια περίοδο, όταν οι δραστηριότητες στη Γαλάζια Πατρίδα βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, υπό το συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων και οργανισμών, υπάρχει ένα κρυφό κίνητρο, αν όχι άγνοια, πίσω από τους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν το ευγενές μας έθνος και να βλάψουν τις εθνικές μας ενέργειες.

Η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, όπως γίνεται μέχρι τώρα».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV