Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Μ.Βαρβιτσιώτη: «Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις του για τη χώρα μας»

Την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε βέβαιος πως θα συνεχιστεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της τουρκικής πλευρά, σχολιάζοντας και την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε για τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο κ.Βαρβιτσιώτης: «O κ. Ερντογάν δεν κατάφερε μέσα από την εθνικιστική στροφή του να σηκώσει τα ποσοστά του. Η οικονομική κρίση τον οδηγεί σε βεβιασμένες και σπασμωδικές ενέργειες και τα εσωτερικά που έχουν σχέση με το «κυνήγι μαγισσών» που βρίσκεται σ΄ εξέλιξη στην Τουρκία απέναντι στους αντιφρονούντες».

Οι δηλώσεις του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, και οι αιχμές για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, προκάλεσαν την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που με ανακοίνωσή του κατηγορεί τον κ.Βαρβιτσιώτη, πως … «υποσκάπτει» τις διμερείς συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Καταδικάζουμε έντονα τις σχετικές με την χώρα και τον πρόεδρο μας ανήθικες εκφράσεις του υφυπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που εξέφρασε σε συνέντευξη που δόθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τις πολιτικές και διπλωματικές συμβάσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Εξωτερικών, που συνεχίζει:

«Στην περίοδο κατά την οποία ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της χώρας μας, κάνουμε βήματα για την συνέχιση του διαλόγου Τουρκίας και Ελλάδας, κρίνουμε πως είναι σκόπιμη η επιμονή των Ελλήνων αξιωματούχων στις προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που κλιμακώνουν την ένταση και με αυτό το σκοπό υπήρξαν οι ισχυρισμοί του υφυπουργού Εξωτερικών Βαρβιτσιώτη. Προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, καλούμε την ελληνική πολιτική ηγεσία να έχει ευθύνη, ψυχραιμία και ειλικρίνεια στις δηλώσεις της για την χώρα μας».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV