Με χρήματα της ΕΕ ήταν αγορασμένη η τουρκική ακταιωρός που πήγε να εμβολίσει το σκάφος του ΛΣ!

Ακούει η… Ίλβα Γιόχανσον;

Με λεφτά της ΕΕ είναι αγορασμένη η τουρκική ακταιωρός η οποία επιχείρησε να παρενοχλήσει και σύμφωνα με πληροφορίες κτύπησε δύο φορές σκάφος του ΛΣ εχθές το πρωί στην προσπάθειά της να περάσει στην Ελλάδα παράνομους μετανάστες.

Το τουρκικό σκάφος τύπου SAR 1906 είχε παραγγελθεί το 2016 μαζί με άλλα έξι, από τα ναυπηγεία της ολλανδικής Damen Shipyards Group και είχε ναυπηγηθεί στις εγκαταστάσεις που διατηρεί στην Αττάλεια.

Τα πρώτα δύο σκάφη είχαν παραδοθεί στην τουρκική Ακτοφυλακή τον Ιούλιο του 2017 και ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας ύψους 20 εκατ. € μεταξύ της ΕΕ και του διεθνούς οργανισμού για την μετανάστευση (ΙΟΜ) με στόχο υποτίθεται για να «βοηθηθεί» η Τουρκία για την αντιμετώπιση της «μεταναστευτικής κρίσης».

Φυσικά η Τουρκία ουδέποτε χρησιμοποίησε τα σκάφη για να εμποδίσει μετανάστες να κινδυνεύσουν τη θάλασσα. Αντίθετα όπως είναι γνωστό τα χρησιμοποιεί για να προωθεί αλλοδαπούς στην Ελλάδα και να επιτίθεται κατά σκαφών του ΛΣ.

Φυσικά να τονιστεί πως τα χρήματα αυτά της ΕΕ, δεν αποτελούν κάποιο κονδύλιο των Βρυξελλών, αλλά προέρχονται από τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων και των Ελλήνων. Έτσι με πιο απλά λόγια ο Έλληνας φορολογούμενος χρηματοδότησε την αγορά σκαφών «διάσωσης» από την Τουρκία, για να επιτίθεται και να επιχειρήσει  να εμβολίσει σκάφος του ΛΣ.

Το είπε κάποιος αυτό στην Ευρωπαία επίτροπο Ι.Γιόχανσον όταν επισκέφτηκε τη Λέσβο; Ασφαλέστατα όχι.

Έτσι οι θρασύτατοι Τούρκοι, όπως άλλωστε συνηθίζουν, εισπράττουν χρήματα της ΕΕ, δηλαδή και των Ελλήνων προκειμένου να αγοράζουν σκάφη για να επιτίθενται στο ΛΣ!

Ταυτόχρονο η τουρκική Ακτοφυλακή κάνει τη δουλειά της: Ποια είναι αυτή; Η προώθηση λαθραία παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Στις  26 Μαρτίου δύο βάρκες με παράνομους μετανάστες από διάφορες χώρες της Ασίας και της Αφρικής πέρασαν με χαλαρούς ρυθμούς στη Λέσβο.

Η πρώτη με 25 άτομα έφτασε νότια του αεροδρομίου Μυτιλήνης και οι αλλοδαποί  εντοπίστηκαν από την αστυνομία. Φυσικά ο εντοπισμός δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, καθώς έγινε μόνο και μόνο για να μεταφερθούν στη «δομή» καραντίνας του Καρά Τεπέ και από εκεί στην ηπειρωτική Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση σε μια χώρα που κανείς δεν γνωρίζει εάν έχει σύνορα ή όχι. .

Η δεύτερη εντοπίστηκε από το Λιμενικό βορειανατολικά της Λέσβου με 41 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν και αυτά στη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα, προκειμένου να λάβουν χαρτιά για μόνιμη εγκατάσταση σε μια Ελλάδα που πεθαίνει  -κυριολεκτικά- δημογραφικά.

Σε ακόμη μια περίπτωση εχθές ακόμη δύο βάρκες με αλλοδαπούς έφτασαν στις ακτές της Λέσβου χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη ο αριθμός τους.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV