Στα 10 ν.μ. από την Στρογγύλη το Oruc Reis - Στην Ελλάδα περιμένουμε κυρώσεις από την... Γερμανία

Σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων από το νησί της Στρογγύλης έφτασε το πρωί της Κυριακής το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis. Το τουρκικό ερευνητικό είχε “σπάσει” τα 12 ν.μ. για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ στις 21 Νοεμβρίου, η Τουρκία ανανέωσε την Navtex έως και σήμερα, 29/11.

Το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας ανέφερε πως το Oruc Reis θα ολοκληρώσει τις έρευνες του και θα αποχωρήσει σήμερα. Το σπάσιμο των 12 ναυτικών μιλίων αποτελεί μία ακόμη προκλητική ενέργεια από πλευράς Τουρκίας, που επιμένει στην λογική της κλιμάκωσης με το τουρκικό ερευνητικό να πραγματοποιεί έρευνες σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα παρακολουθεί "ψύχραιμα" και ασκεί διαρκώς πιέσεις για την... επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ειδικότερα από την Γερμανία.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν ανταποκρίθηκε στον ηγετικό της ρόλο στην ΕΕ, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις από την Αθήνα για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.  

«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά την απροθυμία της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει την τεράστια δύναμη της οικονομίας της για να δώσει ένα σαφές παράδειγμα σε χώρες που πρέπει να υπακούσουν στο διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, σε συνέντευξή του στο Politico.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV