Οι Τούρκοι άφησαν το Ν.Δένδια να περάσει λίγο πριν πέσει το αεροπλάνο

Η άδεια από τους Τούρκους για να περάσει το αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Δένδια δόθηκε όταν ο πιλότος του αεροσκάφους μετέφερε στις τουρκικές αρχές ότι λιγοστεύουν τα καύσιμα του αεροπλάνου!

Το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει το περιστατικό με το 20λεπτο «στοπ» της Τουρκίας στο αεροσκάφος που μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τη Βαγδάτη στην Αθήνα.

Όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr χθες το βράδυ οι Τούρκοι «μπλόκαραν» επί 20’ στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιρακ, αρνούμενοι να χορηγήσουν άδεια υπερπτησης.

Οι κυβερνήτες είχαν λάβει κανονικά τις προβλεπόμενες άδειες από τις τουρκικές αρχές, ωστόσο την ώρα που το αεροσκάφος έφτανε στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας αρνήθηκαν να εγκρίνουν την άδεια υπέρπτησης που είχαν ήδη δώσει στο κυβερνητικό Embraer “Νεφέλη”.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV