Μήνυμα του Τούρκου σκηνοθέτη Ε.Σεντούρκ στα ελληνικά

«Ποιος κερδίζει από την ελληνοτουρκική διένεξη;»

Ο Τούρκος σκηνοθέτης, Ερέμ Σεντούρκ, με ένα βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, το οποίο έχει υπότιτλους στα ελληνικά, επέλεξε να επικοινωνήσει με τους Έλληνες, θέτοντας το ερώτημα: «Ποιος κερδίζει από την ελληνοτουρκική διένεξη;».

Ο Σεντούρκ τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα, χωρίς όμως να εξηγεί με ποιους όρος και κάτω από ποιο καθεστώς θα μπορούσε να γίνει αυτό.

​Στρέφει τα πυρά του κατά Γαλλίας και Ισραήλ, κατηγορώντας τους για «υποκριτική» φιλία με την Ελλάδα που στόχο έχει να «πουλήσουν όπλα» και να «εκμεταλλευτούν» τους φυσικούς πόρους της χώρας.
Ουσιαστικά προτείνει να αφήσουμε εκτός τον «αποικιοκράτη» Μακρόν και να συνεργαστούμε, προφανώς στη λογική Ερντογάν.

​Ο ίδιος βέβαια δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά στις νέο-οθωμανικές ονειρώξεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας», στην κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου, στο Διεθνές Δίκαιο κλπ.

​Ασχέτως εάν συμφωνεί κανείς ή όχι με τα λεγόμενα του Σεντούρκ, που σημειώνει πως μπορεί να τον λιντσάρουν στην Τουρκία λόγω του βίντεο αυτού, αξίζει να τον παρακολουθήσει, Να σημειωθεί πως το βίντεο του Σεντούρκ, προβάλλεται τις τελευταίες ώρες από όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV