Τουρκικό Ναυτικό: Ελέγχουμε διαρκώς τις κινήσεις των ελληνικών πλοίων στο Ν.Α. Αιγαίο

«Το τουρκικό Ναυτικό, το οποίο είναι το μόνο Ναυτικό στον κόσμο που χρησιμοποιεί συστήματα UAV MALE (μεσαίου ύψους μεγάλης αυτονομίας) χρησιμοποιεί εντατικά τα συστήματα αυτά στο Αιγαίο παρακολουθώντας το Ελληνικό Ναυτικό».

Αυτό αναφέρει το τουρκικό Ναυτικό σε τουρκική ιστοσελίδα που ασχολείται με αμυντικά θέματα., στην οποία προστίθεται ότι την ώρα που το Ελληνικό Ναυτικό χρησιμοποιεί επανδρωμένα αεροσκάφη για την εκτέλεση αποστολών αναγνώρισης (σ.σ. στην πραγματικότητα ούτε αυτά υπάρχουν), το ΤΝ τις πραγματοποιεί με UAV.

«Οι αποστολές  των τουρκικών UAV πραγματοποιούνται 24 ώρες το 24ωρο σε όλο το Αιγαίο, αλλά και στην περιοχή που πρόκειται να πραγματοποιήσει τις σεισμικές του έρευνες του τουρκικό σκάφος Oruç Reis», αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Τα συστήματα που χρησιμοποιεί το ΤΝ είναι τα ΑΝΚΑ και το Bayraktar TB2.

Η TUSAS παρέδωσε τα πρώτα ANKA στο ΤΝ στις 29 Οκτωβρίου του 2019  και τα οποία μπορούν να φέρουν φορτίο από αισθητήρες όπως ραντάρ SAR, υπέρυθρες κάμερες και κάμερες ημέρας, ικανά να αποκαλύπτουν κάθε κίνηση στη θάλασσα, τον τύπο της απειλής , τη θέση την κατεύθυνση κ.α.

Τέλος όπως αναφέρεται τα UAV εισήλθαν σε υπηρεσία με το ΤΝ τον Δεκέμβριο του 2018 και χρησιμοποιούνται εντατικά για τον έλεγχο του Αιγαίου.

Από τις φωτογραφίες με τις τροχιές πτήσεων των τουρκικών UAV φαίνεται πράγματι πως το ΤΝ διατηρεί μια άριστη εικόνα της τακτικής επιχειρησιακής εικόνας στο Αιγαίο αξιοποιώντας τις πλατφόρμες του και γνωρίζοντας που βρίσκονται τα σκάφη του ΠΝ που κινούνται κοντά στις τουρκικές ακτές.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV