Απέναντι από το Καστελόριζο στην περιοχή Kas αναφέρεται πως υπ0άρχει συγκέντρωση τουρκικών ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού των SAT-SAS.  

Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις διαθέτουν ανάλογο αριθμό φουσκωτών. Φυσικά η παρουσία τους εκεί έχει προκαλέσει συναγερμό στην φρουρά της Μεγίστης και τις ειδικές δυνάμεις που παρακολουθούν τις κινήσεις των Τούρκων βατραχανθρώπων.

Να σημειωθεί πως οι Εθνοφύλακες στην Μεγίστη έχουν λάβει οπλισμό στο πλαίσιο της γενικής κινητοποίησης των δυνάμεων που βρίσκονται όχι μόνο στο νησί αλλά και στα γειτονικά του συμπλέγματος.

Να σημειωθεί πως η μονάδα SAT είναι οργανωμένη ακολουθώντας πιστά τα πρότυπα οργανώσεως των αντιστοίχων μονάδων SEAL του Ναυτικού των ΗΠΑ

Διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όπως τετράκυαλες διόπτρες νυκτερινής όρασης GPNVG-18, σκοπευτικές διόπτρες ELCAN, βελτιωμένες αραβίδες, σκοπευτικά λέιζερ, πολυβόλα M134 Minigun, φορείς εξαρτύσεως, κράνη νέου τύπου, σιγαστήρες ταχείας προσαρμογής  κ.α. defencenet.gr

Πρόκειται δηλαδή για πλήρως εξοπλισμένη μονάδα.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που τουρκικές ειδικές δυνάμεις εμφανίζονται στην περιοχή, αλλά ειδικά σε αυτές τις ώρες κάθε παρουσία τους μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει για τα σχέδια των Τούρκων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ