Η τελετή παράδοσης στο Λιμενικό Σώμα του πρώτου από τα δέκα συνολικά  ταχύπλοα Rafnar Tactical 1100 τον περασμένο Ιούλιο ήταν εντυπωσιακή.

Στην τελετή καθέλκυσης του σκάφους που δώρισε στο Λιμενικό Σώμα η εταιρεία κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, είχε παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πύλη Ε1 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και πλήθος άλλων επισήμων.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι το σκάφος είχε  εμφανιστεί με πολυβόλο των 0.50” στην πλώρη βάζοντας… τέλος στις φήμες ότι τάχα το ΛΣ έχει άοπλα σκάφη. defencenet.gr defencenet.gr

Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι τουλάχιστον αυτό το Rafnar θα ήταν εξοπλισμένο και είχαν μείνει με την εντύπωση ότι έτσι οπλισμένο θα φρουρεί τις εσχατιές του Αρχιπελάγους του Aιγαίου, αίφνης ένα βίντεο που έκανε την εμφάνισή του από το επεισόδιο στα Ίμια πριν από δύο ημέρες ανέτρεψε την πεποίθηση αυτή.

Τι είχε συμβεί; Απλά το πολυβόλο δεν… υπήρχε! Μα καλά δεν είχε μπει επάνω στο σκάφος; δεν είχε φωτογραφηθεί με αυτό; δεν ήταν σίγουρο ότι ήταν καλά τοποθετημένο μήπως και φύγει σε κάποιο έντονο κυματισμό;

Από ότι φαίνεται πεντακάθαρα στο βίντεο, μάλλον όχι!

Το Rafnar προσπαθεί να εμποδίσει την τουρκική ακταιωρό εντελώς άοπλο γιατί ως διά μαγείας εξαφανίστηκε το 50αρη από την πλώρη του! defencenet.gr

Αντίθετα το τουρκικό πλοίο είναι οπλισμένο με STAMP των 25 χλστ. κι ένα 50άρι στην υπερκατασκευή.

Ωραίες οι φωτογραφίες των δημόσιων σχέσεων με οπλισμένο το Rafnar, αλλά είναι η πολλοστή φορά που σκάφος του ΛΣ πλέει εντελώς άοπλο, δίπλα σε πάνοπλα τουρκικά σκάφη.

Προφανέστατα κάποιοι έδωσαν εντολή να φύγει το 50άρη για να μην προκληθούν οι Τούρκοι. Αυτή είναι δυστυχώς είναι  η πραγματικότητα όσο και αν προσπαθούμε να την αποφύγουμε.

Ιδού και το βίντεο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ