Το Λιμενικό Σώμα παρέλαβε την Τρίτη (28/07) το δεύτερο από τα δέκα σκάφη της Rafnar, τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol, δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών μέσω της εταιρίας κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» και του ιδρύματος Ωνάση.

Αμέσως μετά την παραλαβή τελέστηκε αγιασμός του σκάφους παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη και του εκπροσώπου του ιδρύματος Ωνάση, Γεώργιο Καραγεωργίου, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας Olympic Shipping and Management S.A.

«Σήμερα έχουμε την ιδιαίτερη, ξεχωριστή τιμή, να παραλαμβάνουμε το δεύτερο σκάφος προσφορά του ιδρύματος Ωνάση. Ενός ιδρύματος που έχει συνδεθεί με έναν κορυφαίο Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος μεγαλούργησε στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, έκανε υπερήφανη την Ελλάδα, συνέδεσε το όνομά του με το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, με τον ελληνικό εφοπλισμό. Κάτι που αναδεικνύει και είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις ημέρες μας ότι η ναυτιλία αποτελεί το μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα αυτής της χώρας», δήλωσε σχετικά ο ΥΝΑΝΠ.

Όπως πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το συνεχή εξοπλισμό του Λιμενικού Σώματος με επιχειρησιακά μέσα και συστήματα θα συνεχιστεί. Ήδη μέσα σε έναν χρόνο έχουμε καταφέρει πολλά και σε επίπεδο ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος, με 38 πλωτά σκάφη, με 54 οχήματα, ενώ μέσα στο 2020 θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για την παραλαβή 24 νέων σκαφών και 100 νέων οχημάτων.

Αυξήσαμε ύστερα από πολλά χρόνια την οργανική δύναμη του Λιμενικού Σώματος κατά 1500 άτομα και βέβαια έπειτα από πολλά χρόνια είναι στον αέρα επιτέλους το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης ένα μεγάλο εθνικής και στρατηγικής σημασίας έργο, το οποίο θα αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος».

Ο Θεόδωρος Κλιάρης, από την πλευρά του, τόνισε: «Το ταχύπλοο περιπολικό σκάφος 1055 που παραλαμβάνουμε σήμερα, με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Ωνάση, διατίθεται σε ακόμη μία υπηρεσία Πρώτης Γραμμής, τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου. Το συγκεκριμένο σκάφος λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων θα πολλαπλασιάσει την επιχειρησιακή ισχύ του Λιμενικού Σώματος στην ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου».

Συνεχίζοντας, συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάθε μέρα είναι μία πρόκληση. Όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, καθημερινά με αυταπάρνηση, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό εκπληρώνουν το δύσκολο έργο που η ελληνική Πολιτεία μας έχει αναθέσει επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, με σεβασμό στην υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ