Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο στρατηγός Bryan Fenton, Διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM), αποκάλυψε κατά λάθος (;) ότι βρετανικές ε4ιδικές δυνάμεις δρουν στην Ουκρανία από κοινού με τον στρατό του Ζε4λένσκι,.

Μιλώντας για την ανάγκη αναδιάρθρωσης των ομάδων των ¨Πρασινοσκούφηδων” του αμερικανικού Στρατού, σημείωσε ότι αυτή πρέπει να γίνει με βάση τα μαθήματα από τη δράση των βρετανικών ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Ένα τμήμα των 12 ατόμων μπορεί εύκολα να υποκύψει έναντι υπέρτερων δυνάμεων», είπε ο Fenton, εξηγώντας ότι καθώς ο πόλεμος γίνεται πιο υψηλής τεχνολογίας, μπορεί να χρειαστεί για τις ομάδες να έχουν έναν ειδικό στον κυβερνοχώρο, έναν πιλότο της Αεροπορίας ή έναν ειδικό κρυπτο, για παράδειγμα. .

Είπε ότι οι ιδέες προήλθαν από «διδάγματα από την εμπειρία στην Ουκρανία, κυρίως μέσα από τα μάτια των εταίρων μας στις ειδικές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι όχι μόνο το έκαναν αυτό , αλλά έμαθαν επίσης πολύ γρήγορα ότι χρειάζονταν και επιπλέον μέσα».

Ο Fenton είπε ότι οι Βρετανοί καταδρομείς ζήτησαν συμβουλές από τους πιλότους της Βασιλικής Αεροπορίας για τις επιχειρήσεις drone και χρειάζονταν προσωπικό του Ναυτικού “για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν, περισσότερο τη δράση των ναυτικών μονάδων στη Μαύρη Θάλασσα”.

Υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με την κρυφή παρουσία δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Πράγματι, η πιθανότητα οι δυτικές δυνάμεις να στείλουν ανοιχτά στρατιωτικές μονάδες για να πολεμήσουν μαζί με τις δυνάμεις Ζελένσκι έχει αποκτήσει δυναμική τους τελευταίους μήνες, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να λέει ότι θα σκεφτόταν να στείλει Γάλλους στρατιώτες.

Σε δήλωση στο Business Insider, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ είπε: «Είναι πάγια πολιτική να μην σχολιάζουμε τις Ειδικές Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου».

Οι Ειδικές Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνουν πολλές επίλεκτες μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας, της Ειδικής Υπηρεσίας Σκαφών, του Ειδικού Συντάγματος Αναγνώρισης, της Ομάδας Υποστήριξης Ειδικών Δυνάμεων, του 18 Συντάγματος Σηματοδότησης και της Πτέρυγας Αεροπορίας Μικτών Ειδικών Δυνάμεων.

Οι Royal Marine Commandos και το Ranger Regiment περιλαμβάνουν επίσης δυνάμεις ικανές για ειδικές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ