Ταυτότητες και προσωπικά δεδομένα στελεχών των βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και της διαβόητης Special Air Service (SAS) διέρρευσαν κατά λάθος! 

Όπως αναφέρει η Daily Mail, κοινοποιήθηκε κατά λάθος ένα έγγραφο το οποίο περιείχε τις ταυτότητες  πρακτόρων από πολλές μονάδες – και σε ορισμένες περιπτώσεις,  αυτοί ήταν τόσο «απόρρητοι» που μέχρι και η κυβέρνηση προσπάθησε να αρνηθεί την ύπαρξή τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Ο βρετανικός Στρατός έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα για να μάθει πως το e-mail με τις πληροφορίες αυτές εστάλη, κατά λάθος, σε εκατοντάδες αναρμόδιους αξιωματούχους, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστή η ταυτότητα:

  • Δεκατεσσάρων στρατιωτών της Special Air Service  (SAS),
  • Πέντε μελών του Special Reconnaissance Regiment (SRR)
  • Τεσσάρων μελών της Special Boat Service
  • Και 39 Αλεξιπτωτιστών που ανήκουν στο Special Forces Support Group (SFSG)

Το συγκεκριμένο e-mail περιελάμβανε επίσης σαράντα ονόματα από εξαιρετικά ευαίσθητους οργανισμούς πληροφοριών και επικοινωνιών, και μάλιστα ανέφερε έναν από τους πράκτορες που ανήκουν στο λεγόμενο E Squadron, το οποίο θεωρείται η πιο μυστική στρατιωτική μονάδα πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αυτό δεν θα έπρεπε ποτέ να αποσταλεί ή να μοιραστεί μεταξύ αναρμόδιου προσωπικού που δεν έχει την απαραίτητη διαβάθμιση ασφαλείας, διότι θα μπορούσε πολύ εύκολα να πέσει σε λάθος χέρια. Οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι μοιραίες», ανέφερε πηγή στην βρετανική εφημερίδα, ενώ επίσης το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «διερευνάται η διαρροή αυτών των πληροφοριών και θα ήταν ακατάλληλο να σχολιάσουμε περαιτέρω».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ