Μούρμανσκ: Ρώσοι καταδρομείς σκοτώθηκαν σε άσκηση καταρρίχησης (βίντεο)

Ένα τραγικό όσο και αδιανόητο δυστύχημα σημειώθηκε στο λιμάνι Μούρμανσκ της βορειοδυτικής Ρωσίας στον Αρκτικό ωκεανό. Δύο στελέχη της Rosgvardia SOBR, τη ρωσικής Εθνοφρουράς σκοτώθηκαν με τραγικό τρόπο κατά τη διάρκεια άσκησης.

Τα δύο στελέχη πραγματοποιούσαν άσκηση  καταρρίχησης από ελικόπτερο Mil Mi-8 σε ένα εμπορικό σκάφος όταν έπεσαν στο κατάστρωμα του πλοίου από ύψος 15 μέτρων.

Τα δυο άτυχα μέλη της Εθνοφρουράς δεν μπόρεσαν να κρατηθούν στο σχοινί με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο όταν έπεσαν στο κατάστρωμα. Το αδιανόητο της υπόθεσης είναι πως το σχοινί αποδείχθηκε ότι είχε μικρότερο μήκος από όσο θα έπρεπε, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση το ελικόπτερο να πετούσε ψηλότερα από όσο έπρεπε.   

Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, αν και άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απαγκίστρωση του ή των σχοινιών.  

Οι δύο εθνοφρουροί έπεσαν από ύψος 15 μέτρων.

Η ρωσική Εθνοφρουρά είναι ένα επίλεκτο σώμα των ρωσικών δυνάμεων και υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο και στο γενικό Επιτελείο και αναλαμβάνει κυρίως την εκτέλεση αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV