Περισσότεροι από 700 Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές έλαβαν μέρος σε μία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, με την πραγματοποίηση νυχτερινών αλμάτων, πάνω από την Κεντρική Εσθονία, στο πλαίσιο της κοινής άσκησης ταχείας αντίδρασης (Swift Response), όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας.

«Περισσότερα από 700 μέλη της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας των ΗΠΑ προσγειώθηκαν σε πεδίο ρίψεων στο Νούρμσι… Έγιναν ρίψεις στρατιωτικού εξοπλισμού» οι ένοπλες δυνάμεις της Εσθονίας ανέφεραν σε μία ανακοίνωσή τους.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις άρχισαν να διεξάγονται νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και θα διαρκέσουν μέχρι τη 14η Μαΐου.

Περίπου 2.500 στρατιώτες από την Εσθονία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, όπως επίσης, περισσότερα από 20 αεροσκάφη και 25 ελικόπτερα λαμβάνουν μέρος στην πραγματοποίηση επιχειρησιακών σεναρίων, στο πλαίσιο διεξαγωγής της παραπάνω αναφερόμενης άσκησης, η οποία αποτελεί τμήμα της ετήσιας στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ υπό την κωδική ονομασία «Defender Europe».

Τα στρατιωτικά σενάρια των επιμέρους ασκήσεων της Defender Europe 2021 άρχισαν να υλοποιούνται τον Μάρτιο σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τη συμμετοχή περίπου 28.000 στρατιωτών από 26 χώρες, ενώ θα διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ