Συνεκπαίδευση ADEX (Air Defence Exercise) με δύο μαχητικά F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας και τη γαλλική φρεγάτα FS Languedoc, της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης διεξήχθη την Τρίτη, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Η συνεκπαίδευση έγινε στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά την διάρκεια της ADEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα αντιαεροπορικής άμυνας και αεροπορικής προσβολής από διαφορετικές κατευθύνσεις, τα οποία συνέβαλαν στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και στην αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας και της συναντίληψης μεταξύ των συμμετεχουσών συμμαχικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ η συνεκπαίδευση ολοκληρώθηκε με την επίτευξη όλων των αντικειμενικών σκοπών, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ την 21 Ιανουαρίου 2022. synekp

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ