Οι στρατεύσιμοι όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι/2 έως Ι/4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2022 ΣΤ’ ΕΣΣΟ στις 9 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, στις 7 και 9 Νοεμβρίου θα καταταγούν οι λοιποί στρατεύσιμοι όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών.

Ειδικότερα, καλούνται για κατάταξη οι στρατεύσιμοι:

α. Των κλάσεων 1999 έως και 2024 (γεννημένοι το 1978 έως και το 2003) από όλους τους νομούς, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1η Ιουλίου 2022 έως και 31 Αυγούστου 2022.

β. Των κλάσεων 1999 έως και 2024 (γεννημένοι το 1978 έως και το 2003) που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης της περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2022 έως και 31 Οκτωβρίου 2022.

γ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι των παραπάνω κλάσεων, που κλήθηκαν με προηγούμενες ΕΣΣΟ και για λόγους υγείας μετατοπίσθηκε η ημερομηνία κατάταξής τους, σύμφωνα με την παράγραφο 7γ του άρθρου 37 του ν. 3421/2005.

Όλοι οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην αεροπορική βάση Τρίπολης. Όσοι έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκε η σωματική ικανότητά τους με γνωμάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων, υποχρεούνται για κατάταξη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Οι καλούμενοι, κατά την κατάταξή τους, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης κορονοϊού (τεστ PCR), το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί έως 72 ώρες πριν από την ημερομηνία κατάταξης. Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή άλλου επίσημου ταυτοποιητικού στοιχείου.

Οι υπόχρεοι για κατάταξη με θετικό αποτέλεσμα τεστ PCR δεν μεταβαίνουν για κατάταξη αλλά οφείλουν να αποστείλουν στο φρουραρχείο του τόπου κατοικίας τους βεβαίωση του ανωτέρω αποτελέσματος μέχρι την ημερομηνία κατάταξής τους.

Επίσης, οι καλούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, εφόσον έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή νοσήσει από αυτόν.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τις ειδικές κατηγορίες στρατεύσιμων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Εναλλακτικά, μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.haf.gr και στη Διαύγεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ