Συμφωνία Σουηδίας-Ιταλίας για την προμήθεια τεσσάρων μεταχειρισμένων C-130J Super Hercules

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας airforces monthly, η Σουηδία συμφώνησε με την Ιταλία για την προμήθεια τεσσάρων μεταχειρισμένων μεταφορικών αεροσκαφών C-130J Super Hercules.

Ο Αρχηγός της σουηδικής Αεροπορίας δήλωσε ότι τα δύο πρώτα αεροσκάφη θα παραδοθούν στη Σουηδία το 2023, στη συνέχεια θα παραδοθούν τα άλλα δύο, ενώ πρόθεση της Σουηδίας είναι να αποκτήσει άλλα δύο C-130J, από την Ιταλία και μέχρι το 2025, προκειμένου να αντικατασταθεί το σύνολο των έξι εν υπηρεσία C-130H (προήλθαν από αναβάθμιση C-130E).

Η απόφαση για την απόκτηση μεταχειρισμένων C-130J πάρθηκε μετά την αξιολόγηση της πιθανότητας αναβάθμισης των C-130H, η οποία κρίθηκε ασύμφορη.

Η Ιταλία διατηρεί σε υπηρεσία 12 C-130J και 12 C-130J-30, εκ των οποίων ένα χάθηκε σε δυστύχημα και έξι έχουν μετατραπεί σε αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-130J.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV