Νοτιοκορεατικό F-35: Το «κατέβασε» ένα πτηνό!

Δόθηκε απάντηση στην υπόθεση της αναγκαστικής προσγείωσης με «belly landing» του stealth μαχητικού πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 της Αεροπορίας της Νότιας Κορέας, έπειτα από ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρμόδιες αρχές, στην οποία ανέφεραν ότι ένα πτηνό είναι ο λόγος για το αεροπορικό ατύχημα.

Ειδικότερα, η ROKAF (Republic of Korea Air Force) ανέφερε ότι ένα πτηνό «χτύπησε» τον αριστερό αεραγωγό εισαγωγής του κινητήρα, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τον έλεγχο του μαχητικού και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση με το κάτω μέρος της ατράκτου του F-35, διότι δεν λειτούργησαν τα συστήματα προσγείωσης του αεροσκάφους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 Ιανουαρίου κοντά στον διάδρομο της αεροπορικής βάσης Seosan, 151 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ, ενώ ο πιλότος σώθηκε δίχως σοβαρούς τραυματισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε εντολή για την διεξαγωγή έρευνας, ώστε να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και οι συνθήκες του αεροπορικού ατυχήματος και ο στόλος μαχητικών τύπου F-35 καθηλώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, η ROKAF ανακοίνωσε την έναρξη ερευνών από ειδικούς Αμερικανούς εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν τους λόγους για τους οποίους δεν λειτούργησαν τα ηλεκτρονικά συστήματα και ο εξοπλισμός προσγείωσης του αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται πως, ο πιλότος πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο και ανησύχησε όταν άκουσε θορύβους, με αποτέλεσμα να τσεκάρει τα λειτουργικά συστήματα του F-35. Όταν ο ίδιος διαπίστωσε ότι όλα είχαν σταματήσει να λειτουργούν εκτός από τον κινητήρα και το σύστημα χειρισμού του αεροσκάφους, αποφάσισε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση με την «κοιλιά» του μαχητικού, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά με ένα F-35 και έχει τρομερές συνέπειες για την κατασκευή του αεροσκάφους και τις stealth ιδιότητες που του προσφέρει η επικάλυψη βαφής της ατράκτου.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV