Πέταξε το εκσυγχρονισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160

Το ρωσικό εκσυγχρονισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-160M έκανε την πρώτη του πτήση, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας Rostec.

Σύμφωνα με την Rostec, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Καζάν και η πτήση πραγματοποιήθηκε σε ύψος 600 μέτρων και διήρκησε περίπου 30 λεπτά. Κατά την διάρκεια της πτήσης, οι πιλότοι πραγματοποίησαν ελιγμούς για να ελέγξουν την σταθερότητα και την ικανότητα ελέγχου του αεροσκάφους στον αέρα.

Το πρόγραμμα αναπαραγωγής των αεροσκαφών Tu-160 στην εκσυγχρονισμένη μορφή του, Tu-160M, ξεκίνησε με απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Το αεροσκάφος διατηρεί την εμφάνισή του αλλά δημιουργείται σε μια νέα τεχνολογική βάση χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες.

Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Denis Manturov, είπε ότι ο κύκλος παραγωγής του Tu-160M έχει ολοκληρωθεί, προσθέτωντας νέα συστήματα, όπως εκσυγχρονισμένους κινητήρες, εκσυγχρονισμένα συστήματα ελέγχου αεροσκαφών, συστήματα πλοήγησης και συστήματα ελέγχου όπλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εκσυγχρονισμός του εργοστασίου αεροπορίας του Καζάν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της παραγωγής του εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους.

«Η θεμελιώδης σημασία της σημερινής εκδήλωσης είναι ότι το νέο αεροσκάφος έχει ανακατασκευαστεί πλήρως από την αρχή. Τα συστήματα και ο εξοπλισμός έχουν εκσυγχρονιστεί κατά 80%», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της United Aircraft Corporation (UAC), Γιούρι Σλιουσάρ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV