Η Ολλανδία παραλαμβάνει 4 MQ-9 Block.5 Reaper

Η Βασιλική Αεροπορία της Ολλανδίας παραλαμβάνει σε έναν μήνα τέσσερα MQ-9 Block.5 Reaper και ισάριθμους σταθμούς εδάφους.

Η σχετική προμήθεια ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2018. Το MQ-9 έλκει την καταγωγή του από το MQ-1 Predator.

Η πρώτη πτήση του έγινε το Φεβρουάριο του 2001, ενώ εντάχθηκε στις Αμερικανική Αεροπορία το 2007. To MQ-9 Block.5 Reaper έχει πιστοποιηθεί για χρήση των αντιαρματικών βλημάτων AGM-114 Hellfire, κατευθυνόμενων βομβών λέιζερ GBU-12 Paveway II, βομβών GBU-38 κατηγορίας JDAM (Joint Direct Attack Munitions) και βλημάτων αερομαχίας μικρού βεληνεκούς AIM-9 Sidewinder.

Οι κύριοι αισθητήρες του είναι το πολυφασματικό σκοπευτικό σύστημα AN/DAS-1 MTS-B (Multi-Spectral Targeting System-B), το οποίο ενσωματώνει μονόχρωμη και έγχρωμη τηλεοπτική κάμερα ημέρα, υπέρυθρη κάμερα και κάμερα ενίσχυσης εικόνας με αποστασιόμετρο και καταδείκτη λέιζερ και το ραντάρ AN/APY-8 Lynx II, το οποίο ενσωματώνει ραντάρ συνθετικής απεικόνισης, σύστημα ένδειξης κινούμενων στόχων στο έδαφος και σύστημα έρευνας ευρείας θαλάσσιας περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV