ΗΠΑ: Ενσωμάτωση πυραύλων αέρος-επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς στα P-8Α Poseidon

Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως ανέθεσε στην Boeing την ενσωμάτωση στο οπλοστάσιο των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας-επιτήρησης P-8Α Poseidon πυραύλων αέρος-επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς. Και φυσικά αυτό γίνεται λόγω Κίνας.

“Όταν θα σκέφτονται να περάσουν το στενό της Ταϊβάν για να εισβάλουν θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι θα κάνουμε της ζωή τους όσο τον δυνατόν πιο δύσκολη με κάθε δυνατό τρόπο και θα αντιμετωπίσουμε κάθε ενέργειά τους και θα πληρώσουν εξαιρετικά υψηλό τίμημα που δεν θα μπορέσουν, πολιτικά, να πετύχουν τον στόχο τους, μέσω πολεμικής εμπλοκής”, τόνισε Αμερικανός αναλυτής.

Το P-8A Poseidon μπορεί να εμπλέκει εχθρικά υποβρύχια και σκάφη επιφανείας και θα είναι το τέταρτο αμερικανικό αεροσκάφος (μετά τα F-35, F/A-18 Super Hornet και B1) που θα εξοπλιστεί με το Long Range Anti-Ship Missile (LRASM), ένας αυτόνομος πύραυλος κρουζ, ακριβείας με πολεμική κεφαλή βάρους 450 κιλών.

Ο ίδιος αναλυτής σημειώνει: “Έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο έντονου ανταγωνισμού με την Κίνα που είναι κυρίως ναυτικού χαρακτήρα”. Το αμερικανικό Ναυτικό θα διαθέτει συνολικά 128 Ρ-8 (98 υπηρετούν ήδη).

Τα αεροσκάφη αυτά επιχειρώντας παράλληλα με τα drones MQ-4C Tritons ή τα MQ-9Bs Sea Guardians θα αποτελέσουν πραγματικά σοβαρό πονοκέφαλο για την Κίνα σε περίπτωση κρίσης.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV