Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος: Πραγματοποίησε πτήση με το μαχητικό Rafale

Πτήση με το γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale πραγματοποίησε  ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, που βρίσκεται στη Γαλλία, όπου και παρασημοφορήθηκε με το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις!» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ που δημοσίευσε στο twitter φωτογραφίες από την πτήση.

Όπως τόνισε, τα ελληνικά Rafale

«θα τα νιώσουμε σύντομα και στους ελληνικούς ουρανούς, με την Πολεμική Αεροπορία και τους πιλότους μας σε πλήρη ετοιμότητα και αποστολή τη διασφάλιση και διασφάλιση της Ειρήνης και της σταθερότητας».

Νωρίτερα, κατά την παρασημοφόρησή του έκανε λόγο για θερμή υποδοχή, επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες είναι έτοιμες «για στρατιωτική υλοποίηση του ελληνογαλλικού πυλώνα Ειρήνη Σταθερότητα στην περιοχή».

Πότε αναμένεται η παράδοση των ελληνικών Rafale

Με βάση τη συμφωνία, η Πολεμική Αεροπορία προσδοκά να διαθέτει έξι ετοιμοπόλεμα δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη στο τέλος του 2021, 12 στο τέλος του 2022 και 18 το καλοκαίρι του 2023.

Με την απόκτηση των Rafale, η δύναμη πυρός της Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να πολλαπλασιαστεί, καθώς τα προηγμένα συστήματά τους προσφέρουν αεροπορική υπεροχή. Το πακέτο αισθητήρων ραντάρ AESA και το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Spectra, που θεωρείται το κορυφαίο διαθέσιμο σύστημα στον κόσμο, βοηθούν τους χειριστές των Rafale να εντοπίζουν και να στοχοποιούν εχθρικά αεροσκάφη από μεγαλύτερη απόσταση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV