Επιτυχημένες οι δοκιμές για χρήση πυρηνικών όπλων από τα F-35

Δύο αμερικανικά F-35 “έριξαν” με επιτυχία βόμβες δοκιμών Β61-12 Joint Test Assemblies που σημαίνει ότι πλέον μπορούν να κάνουν χρήση stealth μαχητικών για πυρηνικό πλήγμα.

Η δοκιμές έγιναν μετά από χρόνια ερευνών. “Διαθέτοντας ένα μαχητικό 5ης γενιάς ικανό να φέρει και να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα προσδίδει νέου επιπέδου στρατηγικές δυνατότητες πυρηνικής αποτροπής στις ΗΠΑ”, ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της USAF.

Οι επιτυχείς δοκιμές επίσης εξασφαλίσουν στο F-35 ένα μακρύ μέλλον και υπόσχονται νέους ρόλους και την περαιτέρω εξέλιξή του. Το μαχητικό του μέλλοντος θα μείνει κοντά στις εξελίξεις.

Τα τεχνικά δεδομένα της δοκιμής που έγινε στο πεδίο βολής Τόνοπαχ με την συμμετοχή του προσωπικού των 422ης και 59ης Μοιρών Δοκιμών και Αξιολόγησης και της 926ης Μοίρας Συντήρησης, εξετάζονται τώρα ενδελεχώς από τους Αμερικανούς ειδικούς.

Το “πυρηνικό πιστοποιητικό” αφορά δύο φάσεις, την σχεδιαστική και την επιχειρησιακή. Τα F-35 φαίνεται πως “πέρασαν” τις εξετάσεις τους και στις δυο φάσεις. Μέχρι τώρα το βομβαρδιστικό Β-2 ήταν το μοναδικό stealt αεροσκάφος των ΗΠΑ που μπορούσε να εκτελέσει πυρηνικά πλήγματα. Τώρα όμως το υπερσύγχρονο F-35 με τα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά του αλλάζει άρδην τα δεδομένα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV