ΕΛΔΥΣΑ: Ικανοποίηση από ΗΠΑ για την αποστολή των Patriot στην Σαουδική Αραβία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της πρεσβείας τους στην Ελλάδα, συγχαίρουν την αποστολή της ελληνικής πυροβολαρχίας PATRIOT στη Σαουδική Αραβία.

Η αμυντική συνεργασία των δυο χωρών, θα δώσει σημαντική ώθηση στη μεταξύ τους διαλειτουργικότητα, ενισχύοντας την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά το φιλόδοξο ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και ευρύτερα.

Η συγκρότηση της ΕΛΔΥΣΑ (Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας) και η διάθεση μιας Πυροβολαρχίας Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept).

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV