Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 100εκ. ευρώ για το Eurodrone

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε έγκριση στη χρηματοδότηση του προγράμματος Eurodrone ή MALE RPAS (Medium Altitude Long Endurance-Remotely Piloted Aircraft System)  με το ποσό των € 100 εκατομμυρίων. 

Ακόμη επιβεβαιώθηκε ότι το συμβόλαιο παραγωγής, ύψους € 7,1 δισεκατομμυρίων, θα υπογραφεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Το αρχικό συμβόλαιο αναμένεται να αφορά την παραγωγή τουλάχιστον 20 συστημάτων με συνολικά 60 δικινητήρια αεροχήματα για τη Γερμανία (7 συστήματα), την Ιταλία (5 συστήματα) και τις Ιταλία και Γαλλία (από 4 συστήματα).

Οι παραδόσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν το 2028

Το Eurodrone θα έχει άνοιγμα φτερών 30 μέτρα, ενώ το μήκος του θα είναι 16,4 μέτρα. Θα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης περί τους 11 τόνους και θα μπορεί να επιχειρεί σε υψόμετρο 13.500 μέτρων. Οι αποστολές που μπορεί να εκτελεί είναι η συλλογή πληροφοριών, η επιτήρηση, η αναγνώριση, η στοχοποίηση και η προσβολή στόχων, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ημέρα και νύχτα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV