Ν.Παναγιωτόπουλος: Μεταβαίνει στην βάση των Rafale για να παραλάβει το πρώτο ελληνικό μαχητικό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί την Τετάρτη στη βάση των Rafale στη Γαλλία για να παραλάβει σε μια λιτή τελετή το πρώτο από τα συνολικά 18 υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που απέκτησε η Ελλάδα.

Μάλιστα το συγκεκριμένο αεροσκάφος που θα μας δώσουν οι Γάλλοι, έκανε την τελευταία πτήση του πάνω από το Παρίσι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς μετείχε στους εθνικούς εορτασμούς της 14ης Ιουλίου, Ημέρας της Βαστίλης.

Το αεροσκάφος με πιλότο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξει την ίδια ημέρα της τελετής παραλαβής για τη χώρα μας και αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα παραλαμβάνουμε ένα κάθε μήνα προκειμένου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να έχουμε αποκτήσει τα πρώτα 6. Το έτος 2022 θα παραλάβουμε τα άλλα 6 που θα είναι ολοκαίνουργια (ενώ τα υπόλοιπα είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα) και το 2023 θα παραληφθούν και τα υπόλοιπα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV